PILATES  Turun FysioPilates  tarjoaa fysioterapeutin ohjaamaa  Pilates-harjoittelua.   Autamme sinua parantamaan kehosi hyvinvointia, ryhtiä ja suorituskykyä juuri sinulle sopivalla tavalla. Ohjauksemme perustuu klassisen Pilates-harjoittelun periaatteisiin yhdistettynä uusimpaan tutkittuun tietoon ihmiskehon optimaalisesta toiminnasta. Voit harjoitella ohjatusti PhysioPilatesMatto-tunneilla  tai juuri Sinulle suunnitelluilla yksityistunneilla.
Pilates-harjoittelun voit aloittaa joko valmistavalla yksityistunnilla tai kuuden tunnin peruskurssilla, joissa opitaan Pilates-harjoittelun periaatteet ja käydään läpi muutamia perustason harjoituksia. Jos sinulla on selkä- polvi-, olkapää-, tms. vaivoja, suosittelemme, että aloitat harjoittelun yksityistunneilla.Harjoittelun jatkaminen on helppoa viikottaisilla harjoitustunneilla tai yksityistunneilla. Lisäksi tarjoamme erityisryhmille suunniteltuja tunteja sekä yritystunteja. Toimintamme perustuu yksilöllisyyteen sinun kehosi ehdoilla. Ryhmäkoot ovat pieniä: mattotunneilla osallistujia on maksimissaan 10.  Ohjauksessamme opit käyttämään kehon syvimpiä lihaskerroksia sekä kehotietoisuutesi paranee huomattavasti. Pidemmän harjoittelun tuloksena ryhtisi paranee, myös mahdolliset niska- ja hartiavaivasi hellittävät, ja lapaluittesi asento vakautuu. Erityisalueitamme ovat  MammaPilates odottaville ja synnyttäneille äideille sekä Äiti-vauva Pilates, 50+Pilates  sekä SenioriPilates.
Mitä on Pilates?
Pilates on alun perin Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Se perustuu kehonkeskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä tukilihaksia. Pilatesmenetelmä sopii niin tavalliselle liikkujalle kuin urheilijallekin. Sen avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Pilatesliikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, hallinta, kehon keskustan käyttö, tarkkuus, liikkeen virtaavuus ja syvähengitys.
PhysioPilatesPhysioPilates on pilatesharjoittelua, johon on yhdistetty fysioterapeuttinen osaaminen. Ohjaajana toimii PhysioPilates -koulutuksen saanut fysioterapeutti. PhysioPilates -ohjaaja osaa antaa yksilöllistä ohjausta huomioiden asiakkaan tuki- ja liikuntaelinvaivat. PhysioPilates voi olla pienryhmäharjoittelua, jolloin ryhmässä on maksimissaan 12 henkeä tai yksilöllistä ohjausta, jolloin asiakkaan erityistarpeet on huomioitu vielä tarkemmin. PhysioPilates -harjoittelu voi toimia fysioterapian tukena, se voi olla ennaltaehkäisevää tai terveyskuntoa parantavaa harjoittelua.

Miten Pilates eroaa joogasta?
Molemmat mielletään Body and Mind -liikuntamuodoiksi; molemmat painottavat syvää hengitystä ja virtaavaa liikettä, jotka rohkaisevat kehon ja mielen yhteyttä. Erona on, että Joogassa yleensä liikutaan yhdestä staattisesta asennosta toiseen, kun taas pilates virtaa läpi liikeiden dynaamisesti, systemaattisesti ja anatomiaan perustuen, lisäten mukaan vastusta lisääviä välineitä.

HINNASTO

PilatesMatto (ryhmä max 12 hlöä)

  • peruskurssi 6 h 89 €
  • mammapilates -kurssi 85 €
  • ryhmätunti “drop in 1h” 20  €
  • ryhmätunnit 5 x 60 min  95  €
  • ryhmätunnit 10 x 60 min 170  €
  • kausikortti syksy 2014  285  €/ 19 kertaa

Yksityis- ja pienryhmätunnit

  • 1 henkilö 60 min 60 €
  • 2 henkilöä “duo” 60 min 80 €
  • 3 henkilöä “trio” 60 min 100 €
  • 1 henkilö 5 x 60 min 250 €

Hinnat (sisältävät alv 10 %) voimassa 31.12.2014 saakka. Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.

PERUSKURSSIT

Aloittelijoille suunnatulla kurssilla opit hieman lajin historiaa sekä ihmisen anatomiaa, pilateksen perusperiaatteet sekä syvien, ryhtiä tukevien lihasten hallintaa. Kurssilla käydään läpi alkeistason liikkeitä ja valmistavia liikkeitä klassisesta repertuaarista. Peruskurssin kesto on 6 tuntia. Ryhmäkoko on pieni, maksimissaan 10 henkilöä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot hilppa@voimalaturku.fi