MammaPilates synnyttäneille jatkokurssi 6.3.-3.4.19

Kokoontuminen viitenä peräkkäisenä keskiviikkona  klo 18.30-19.30. Kurssille voivat osallistua MammaPilates/ eroon pömppövatsasta kurssin käyneeet. Sovelletaan kurssin oppeja. Kurssin hinta on 90 €


MammaPilates – eroon pömppövatsasta kurssi 23.1.-27.2.2019

Kurssi kokoontuu keskiviikkoisin 23.1.-27.2.19 klo 18.30-19.30 (ei 20.2.).  Jokaiselta tutkitaan erikseen erkauma ja käsitellään sektioarpi. Kurssin hinta on 95 €


MammaPilates raskaana oleville 18.3.-15.4.19

Kurssi pidetään viitenä peräkkäisenä maanantaina  klo 18.30-19.30.  Kurssi sopii myös raskauden viimeiselle kolmannekselle.  Kurssin hinta on 95 €


MammaPilates raskaana oleville maanantaisin 3.9.-1.10.18 klo 18.30-19.30

Kurssille voi osallistua raskauden loppuun asti.  Liikkeet sopivat vielä raskauden viimeiselle kolmanneksellekin. Kurssin tavoitteena on valmistautua synnytykseen omaa kehoa kuunnllen ja siihen luottaen.  Eri synnytysasentojen avulla harjoitellaan hengitystä ja lantionpohjan rentouttamista. Liikkeet ovat sovellettua pilatesta, joten aikaisempaa kokemusta pilateksesta ei tarvita.

Kokoonnumme 5 kertaa ja kurssin hinta on 95 €

Ilmoittautumiset s-postilla hilppa@voimalaturku.fi  tai puh. 050 4212 330

Kurssit ohjaa äitiysfysioterapeutti, physiopilatesohjaaja Hilppa Mäkilähde


MammaPilates/ Eroon pömppövatsasta -kurssi synnyttäneille keskiviikkoisin 15.8.-12.9.18 klo 18.30-19.30

Kokonnumme viisi kertaa, kurssin hinta on 95 €.   Ilmoittautumiset hilppa@voimalaturku.fi tai puh. 050 4212 330


Mammapilates / eroon pömppövatsasta -kurssi 11.4.-16.5.2018 klo 18.30-19.30

 

Keskiviikkoisin 11.4.-15.5.2018  klo 18.30-19.30 (ei 25.4.)

Kokoonnutaan yhteensä 5 kertaa

Ilmoittautumiset s-postilla  hilppa@voimalaturku.fi  tai puh. 050 4212 330


MammaPilates synnyttäneille / Eroon pömppövatsasta -kurssit 2019

Kurssit on tarkoitettu synnytyksen jälkeiseen liikuntaan. MammaPilates synnyttäneille / Eroon pömppövatsasta kurssilla keskitytään lantionpohjan lihaksiin ja keskivartalon syvien lihasten löytymiseen ja aktivointiin.   Kaikilta osallistujilta tutkitaan ja mitataan mahdollinen erkauma ja keskivartalon kireydet sekä käsitellään sektioarpi.

MammaPilates  synnyttäneille jatkokurssi on tarkoitettu Eroon pömppövatsasta kurssin suorittaneille. Tunnilla sovelletaan opittuja asioita.

Jokaisella kurssilla kokoonnutaan yhteensä 5 kertaa.

Kurssit ohjaa äitiysfysioterapeutti, physiopilatesohjaaja Hilppa Mäkilähde

 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut hilppa@voimalaturku.fi  tai puh. 050 4212 330

 


Kevätkausi 9.1. – 21.6.2017

 

UUSI OSOITTEEMME ON

Vartiokuja 1 c 21  (käynti Hämeenkatu 28 sisäpihalta)

 

PhysioPilateksen vakio viikkotunnit:

Maanantaisin

SenioriPilates  klo 12-13

50+Pilates jatkoryhmä  klo 17.15 – 18.15

Keskiviikkoisin

SenioriPilates klo 11-12

50+Pilates jatkoryhmä klo 17 – 18

Torstaisin

SenioriPilates klo 11-12

 

MammaPilates -kurssit odottaville ja synnyttäneille äideille erikseen!

 

LANTIONPOHJA- JA VATSALIHAKSET KOVILLA RASKAUDEN AIKANA

- harjoittele oikein

 

Raskaus aiheuttaa muutoksia koko kehoon ja ryhtiin.  Raskauden edetessä vatsa-, selkä- ja lantionpohjan lihaksiin kohdistuva paine lisääntyy, koska nämä lihakset joutuvat kannattelemaan kohdun ja muiden lantion elinten painoa.  Raskaus- ja imetysajan hormonitoiminta vaikuttaa siihen, että kudokset ja nivelsiteet pehmenevät. Myös lantionpohjan lihasten perusjännitys alenee, siksi lantionpohjan lihasten tehostettu harjoitusten tekeminen on erityisen tärkeää raskauden ja imetyksen aikana.

Raskauden aikana lantionpohjaan kohdistuu pitkäaikainen paine ylhäältäpäin. Lantionpohjan kuormitukseen vaikuttavat lapsen koko ja raskauksien lukumäärä.  Raskaus ja synnytys vaativat lantionpohjan lihaksistolta lujuutta ja rentoutumiskykyä.  Tutkimuksissa on todettu, että lantionpohjan lihasharjoittelulla ennen ja jälkeen synnytyksen voidaan ehkäistä mm. inkontinenssin syntymistä.

Myös vatsalihakset venyvät kohdun kasvaessa.  Suorien vatsalihasten erkaantuma on yleistä synnyttäneillä äideillä.  Raskauden aikana kasvava vatsa venyttää valkoista jännesaumaa, linea albaa, ja siihen kiinnittyvät vatsalihakset erkaantuvat sivuille. Osalle synnyttäneistä tämä erkaantuma jää normaalia suuremmaksi.  Tavalliset vatsalihasharjoitukset voivat kasvattaa vatsalihasten välistä rakoa entisestään; vatsa vain pömpöttää vaikka kuinka harjoittelisit.

Heti synnytyksen jälkeen alkaa lantionpohjan ja vatsalihasten palautuminen.  Näiden lihasten oikeanlainen harjoittelu raskauden aikana helpottaa harjoitusten tekemistä myös synnytyksen jälkeen, jolloin alueen hermotus voi olla häiriintynyt.  Lantionpohjan lihasten tunnistamisharjoitukset pitäisi aloittaa vuorokauden kuluessa synnytyksestä.  Lantionpohjan aktivointi vähentää alueen turvotusta ja kipua sekä auttaa palautumisessa.  Myös keisarinleikkauksen jälkeen on huolehdittava lantionpohjan lihasten vahvistamisesta.  Vaikka lapsi ei ole syntynyt alakautta, on raskaus itsessään rasittanut lantionpohjaa.

Raskausajan ja synnytyksen jälkeisellä oikeanlaisella harjoittelulla voidaan ehkäistä lantionpohjan ja vatsalihasten toimintahäiriöitä.  Mm. MammaPilates –tunneilla keskitytään raskauden viimeisen kolmanneksen haasteisiin ja synnyttäneiden äitien tunneilla lähdetään kadonneiden vatsa- ja lantionpohjan lihasten jäljille.

 

Kirjoittaja

Hilppa Mäkilähde

Lantionpohjan fysioterapeutti, PhysioPilates ohjaaja

 

LANTIOPOHJALIHASTEN TEHOTREENIT ALKAVAT

BAILAMAMA 9Months on turvallinen ryhmäliikuntatunti raskaana oleville ja synnytyksestä palautuville naisille. Tunnilla pääset valmentautumaan synnytykseen aivan uudella ja ainutlaatuisella tavalla.

Tunnilla treenataan lihaksia, jotka joutuvat raskausaikana ja synnytyksessä kovalle rasitukselle. Erityisesti lantionpohjalihastreeni on tärkeässä osassa Bailamama 9Months -tuntia. Hyvässä kunnossa olevat lantionpohjalihakset helpottaa raskausaikaasi, synnytystä, sekä synnytyksestä palautumista. Helpot askelsarjat ja yhdessä liikkumisen ilo ylläpitää kuntoasi koko raskauden ajan.

Kesto 55min.

Tunnin sisältö:

20% HIKEÄ JA HAUSKOJA MOOVEJA

35% TEHOTREENIÄ LANTIONPOHJALIHAKSILLE

25% VALMENTAUTUMISTA SYNNYTYKSEEN

25% RENTOUTUSTA JA HYVÄÄ OLOA

 

 


MammaPilates odottaville äideille alkaa maaliskuussa 2018

Maanantaisin 19.3.-23.4.2018.   Kokoonnutaan yht. 5 kertaa.

 


MammaPilates odottaville äideille keskiviikkoisin 16.9.-14.10. klo 18.30-19.30. Mukaan voi ilmoittautua kesken kurssinkin.

 

 

Raskaus aiheuttaa lukuisia muutoksia kehoon, ryhtiin ja liikkuvuuteen.  Raskauden edetessä ja vatsan kasvaessa kehon painopiste muuttuu, selän kuormitus kasvaa, rintakehän liikkuvuus alenee ja lantionpohjaan kohdistuva paine lisääntyy.  Keho tarvitsee apua selviytyäkseen näistä muutoksista, jotta vältytään selkäkivuilta ja lantionpohjan häiriöiltä kuten virtsankarkailulta.

Raskaushormonit vaikuttavat nivelsiteisiin, lihaksiin ja muihin kehon pehmytkudoksiin. Lantion löystyminen lisääntyy raskauden loppua kohden, mutta sitä voi alkaa tapahtua jo 12. raskausviikosta lähtien. Hyväkuntoiset vatsa-, pakara ja lantionpohjanlihakset auttavat vahvistamaan lantion aluetta ja näin ennaltaehkäisevät kipua ja toimintahäiriöitä. Physio Pilates -tunneilla keskitytään etenkin näiden lihasten vahvistamiseen.

Synnytys vaatii paljon voimia. Synnytyksen ensimmäisessä vaiheessa, jolloin kohdunsuu aukeaa, vahvoista ja hyvin hallituista keskivartalon ja alaraajojen lihaksista on apua. Synnytyksen toisessa vaiheessa tarvitaan hyvää kestävyyttä sekä vahvoja vatsa- ja pakaralihaksia, jotta ponnistusvaihe sujuu hyvin.

Heti synnytyksen jälkeen lantionpohja ja vatsalihakset alkavat palautua.  Näiden lihasten harjoittelu raskauden aikana helpottaa harjoitusten tekemistä myös synnytyksen jälkeen, jolloin alueen hermotus voi olla häiriintynyt. Lantionpohjan lihasten aktivointi auttaa palautumisessa ja vähentää alueen turvotusta ja kipua.

PhysioPilateksen vaikutus

Sikiön kasvaessa vatsa-, selkä- ja lantionpohjanlihaksiin kohdistuva paine lisääntyy, koska nämä lihakset joutuvat kannattelemaan kohdun ja muiden lantion elinten painoa. Myös vatsalihakset venyvät kohdun kasvaessa. Hyvät keskivartalon lihakset tukevat hormonien pehmentämiä jänteitä ja nivelsiteitä sekä vähentävät loukkaantumisriskiä sekä selkäkipuja. Vahvat vatsa-, selkä ja lantionpohjan lihakset helpottavat myös merkittävästi synnytyksessä jaksamista ja siitä toipumista. Tutkimukset osoittavat, että hyvä lihaskunto lyhentää synnytyksen ponnistusvaihetta merkittävästi. Pilatesharjoittelun avulla opit oikeaa kehonhallintaa ja harjoitat kestävyyttä ja koordinaatiokykyä. Harjoittelu vahvistaa syviä vatsa- ja selkälihaksia sekä lantionpohjaa ja auttaa säilyttämään hyvän ryhdin raskauden aikana.